Clicky

Tot 31 januari 2017 speciale opruimingskorting van 40% bij een minimaal orderbedrag van € 15,-!
Vul hiervoor de kortingcode korting16 in bij uw bestelling. Wij zijn uiteraard altijd telefonisch (via 0591 55 53 18) of per WhatsApp 06 52 62 15 93 bereikbaar.

Nieuwe wetgeving NL

In Nederland zijn zopas een reeks nieuwe regels met betrekking tot de elektronische sigaret van kracht geworden. Deze zijn in het staatsblad  (456 24 november 2014 ) gepubliceerd. Vandaar dat u sinds kort een aantal producten niet meer op onze website kunt bestellen.

 “Het tijdelijk warenwetbesluit” is in feite een voorloper op de nieuwe Europese tabaksrichtlijn die in mei 2016 in werking moeten treden – al is het de vraag of deze datum haalbaar is. Ze is van toepassing op alle e-liquids en elektronische sigaretten, tenzij ze geclassificeerd zijn als geneesmiddel. De nieuwe regelgeving zal vanaf 1 februari 2015 in werking treden.

De belangrijkste eisen uit het besluit

Het e-liquidreservoir van een navulbare elektronische sigaret mag een volume hebben van maximaal 2ml.

Dus: Clearomizers als de CE6 2,4ml – voornamelijk de verdampers die in combinatie met mod’s gebruikt worden – met een inhoud  groter dan 2ml mogen niet meer verkocht worden. Van de meeste van deze clearomizers bestaat er een mini versie met een kleiner volume.
 

De elektronische sigaret en navelverpakkingen moeten kind veilig zijn en beschermd tegen manipulatie, breken en lekken alsmede over een mechanisme beschikken dat lekvrij navullen mogelijk maakt.

(Dus: Cartridges en e-liquids die in navulflesjes worden verkocht, moeten verzegeld zijn en flesjes voorzien van een mechanisme zodat kinderen ze niet kunnen openen.
 

Nicotine houdende e-liquids mogen slechts verkocht worden wanneer de navulverpakking een volume heeft van maximaal 10ml. Bovendien mag de vloeistof niet meer dan 20mg/ml nicotine bevatten. Er mogen bovendien enkel zuivere ingrediënten gebruikt worden en er mogen buiten nicotine geen ingrediënten gebruikt worden die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van de mens. Verder is het verboden e-liquids te verkopen die additieven bevatten die de indruk wekken gezondheidsvoordelen te bieden (zoals vitaminen) of additieven die in verband worden gebracht met vitaliteit en energie zoals cafeïne en taurine. De gebruikte additieven mogen ook de opname van nicotine niet faciliteren of kankerverwekkend, mutageen of in onverhitte vorm reprotoxisch zijn.

(Dus: Navelflesjes mogen een maximale inhoud hebben van 10ml. Dat is niet onoverkomelijk, maar wel lastig. De flesjes van 30ml zijn namelijk goedkoper als de 10 ml. De 20mg/ml nicotine grens zal slechts voor een beperkt publiek gevolgen hebben. De meeste dampers gebruiken e-liquids met een nicotinegehalte lager dan 18mg/ml. Alle overige vereisten lijken ons duidelijk Uiteraard moeten de e-liquids vrij zijn van kankerverwekkende stoffen.)

 

Voorts regelt het besluit een aantal concrete zaken over de manier waarop het product moet worden aangeboden. Denk hierbij aan een aantal verplichte vermeldingen op de verpakking en een bijsluiter waarop je de ingrediënten, een aantal waarschuwingen, aanwijzingen inzake gebruik, enz. kunt terugvinden. Opvallend in dit kader is wel de eis die zegt dat de waarschuwing “Dit product bevat de zeer verslavende stof nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers”, minstens 30% van de verpakking moet innemen.

(Dus: De gebruiker van elektronische sigaretten en e-liquids zal voortaan beter geïnformeerd worden over de producten die men aankoopt of gebruikt.

 

Tenslotte komen er een aantal nieuwe regels waar e-sigaret- en e-liquid reclame aan zullen moeten voldoen. Zo zal er telkens vermelding moeten gemaakt worden van de waarschuwing: “Dit product bevat de zeer verslavende stof nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers”. Daarnaast mag niet de indruk gewekt worden dat het product zonder schadelijke gevolgen kan worden gebruikt of dat het kan helpen bij het stoppen met roken van tabaksproducten.

(Dus: Op zich geen grandioze beperkingen, al zijn veel gebruikers van e-sigaretten van mening dat het helpt bij het stoppen met roken van gewone tabaksproducten.)
 

Besluit:

Met de nieuwe regelgeving loopt Nederland een stukje voorop in vergelijking met de buurlanden. Het is duidelijk dat er rekening gehouden werd met de veiligheid van de consument maar dat er tegelijkertijd ook is gedacht aan de groep ex-rokers die vandaag de elektronische sigaret als nieuwe nicotineleverancier ontdekten. 

©2017 SMOKE-IT Discount | Google+ | Twitter | Powered by TOPFIND Internet Services