Clicky

Tot 31 januari 2017 speciale opruimingskorting van 40% bij een minimaal orderbedrag van € 15,-!
Vul hiervoor de kortingcode korting16 in bij uw bestelling. Wij zijn uiteraard altijd telefonisch (via 0591 55 53 18) of per WhatsApp 06 52 62 15 93 bereikbaar.

Dampen in Oostenrijk en Duitsland

De wintersport vakantietijd komt er aan! Hoe zit dat eigenlijk in Oostenrijk en Duitsland? Mag ik daar dampen?

Johnny Depp doet het, Leonardo DiCaprio ook. Blijkbaar is Charlie Sheen nu zelfs door de overheid in Canada ertoe gedwongen bij zijn optredens e-sigaretten te dampen, zodat hij niet steeds naar een sigaret grijpt. 
Dampen wordt steeds populairder, ook niet rokers roken vaker een shisha pen zonder nicotine maar daarbij met veel verschillende volle aroma's. E-sigaretten zonder nicotine mogen in Oostenrijk verkocht en ook in "niet roken" ruimten gebruikt worden. 
Tenzij de eigenaar van die ruimte het expliciet verbiedt. (Huisrecht) Hetzelfde geldt voor e-sigaretten met nicotine-vervangende stoffen, zoals ze in Oostenrijk verkocht worden. Gecompliceerder is het in Oostenrijk met E-sigarettten met nicotine houdende e-liquids. Deze mogen officieel niet verkocht of gebruikt worden. 
 
In Duitsland dampt Klaus Augenthaler e-sigaretten (dit is de beroemde voetballer / wereldkampioen 1990 :-) ) en maakt hiervoor actief reclame. Op 20 november heeft het Bundesverwaltungsgericht te Leipzig een oordeel uitgesproken dat  de e-liquids niet als  "medicijn" kunnen worden beschouwd en gewoon verkocht mogen worden. Naar verwachting zullen er in de toekomst net als bij tabaksproducten accijnzen op komen! Het is in elk "Bundesland" overigens nu apart geregeld. In NRW werd kort geleden een belangrijke uitspraak gedaan over het roken van e-sigaretten in de cafées of restaurants. (Oberverwaltungsgericht Münster) De strenge "niet roken" wet in NRW geldt voor het dampen niet, omdat er geen tabak verbrand wordt en het daarom niet om roken gaat. Bovendien, zo de rechtbank, zijn de gevaren voor derden niet met die van de schadelijke sigarettenkwalm te vergelijken. 
In Duitsland dampen naar schatting 2,5 miljoen mensen regelmatig e-sigaretten met of zonder nicotine. 

©2017 SMOKE-IT Discount | Google+ | Twitter | Powered by TOPFIND Internet Services